BETALA MED KLARNA, PAYPAL ELLER I FÖRSKOTT

FRAKT MED POSTNORD ELLER DHL FRÅN 70 KR

SNABBA LEVERANSER
1-2 VARDAGAR

PERSONLIG RÅDGIVNING
0515-12122

Hem » HERR » Kostym och kavaj

Kostym och kavaj

Det är viktigt att du trivs i din kostym! Den ska kännas bra att bära, den ska vara snygg på dig och den ska fungera i det sammanhang den är avsedd för. Oavsett om du har kostym på jobbet varenda dag, eller bara tar fram den när du ska på begravning - förr eller senare behöver du köpa kostym.

Hos oss får du hjälp att hitta en kostym som sitter perfekt. Vi har kostymer i fem passformer och tre längder. Dessutom går det att tillverka enstaka plagg i önskat tyg, inklusive justeringar av längden samt byxans midja. Det gör att vi nästan alltid kan hjälpa dig till en riktigt välsittande och bekväm kavaj eller kostym.

Vi kan också föreslå passande skjorta, bälte, strumpor, skor och vi ger dig råd om hur du kan matcha byxorna och kavajen med andra kläder för att på så sätt få större användning av din kostym.

Vilken färg bör då din kostym ha? Om du endast ämnar äga en kostym rekommenderar vi en mörkblå eller den lite mer formella färgen mörkgrå. Kostymens vidd bör passa din kroppsform och den skall sitta perfekt över axlarna. När den är knäppt bör du få in din knutna näve innanför knapparna men inte mer. För långa ben eller ärmar gör att den garanterat ser för stor ut. Ärmen bör vara så lång att 2 cm av skjortärmen syns. Byxorna ska ha ett snyggt fall och inte skrynkla sig nedtill. Ju smalare byxvidd desto kortare byxben. Om du valt ett standardtyg så går det att senare komplettera med ytterligare ett par byxor.

Till både mörkblått och mörkgrått passar både bruna och svarta skor. De svarta är lite formellare. Matcha skorna med ett likadant bälte och gärna också ditt klockarmband.

Ofta hänger kostymen mest i garderoben och tas bara fram till ovan nämnda tillfällen. Tänk på att både kavajen och kostymbyxorna fungerar utmärkt var för sig. Se på kavajen som en tunn jacka. På sommaren kanske du har den till en pikétröja, på hösten med en polotröja. En mörkblå kavaj kan du till och med använda tillsammans med T-shirt och jeans.

Vi erbjuder kostymer samt västar, blazers och byxor från Oscar Jacobson. Vi kan erbjuda hela deras utbud även om inte allt finns i butiken eller visas i webshoppen. Kavajerna finns att få i tre längder och fyra bröstvidder. Om vi trots detta inte hittar rätt passform eller tyg går det att beställa samtliga plagg sydda med justeringar av måtten. Leveranstiden för måttsytt är 6 veckor så kom i tid. Vi samarbetar även med flera skräddare.

I princip bör man prova en kostym av den här klassen innan köp men... om du tidigare har ett välsittande plagg från Oscar Jacobson så kan vi hjälpa dig att hitta rätt med hjälp av storlek och modell. Tveka inte att ringa oss.

Mer information om vårt utbud från Oscar Jacobson.

Produkter
12 36 72
Totalt 49 poster
Sida 1 av 2
1 2