BETALA MED KLARNA, PAYPAL ELLER I FÖRSKOTT

FRAKT MED POSTNORD ELLER DHL FRÅN 50 KR

SNABBA LEVERANSER
1-2 VARDAGAR

PERSONLIG RÅDGIVNING
0515-12122

Hem » HERR » Kostym och kavaj

Kostym och kavaj

Din första eller enda kostym

Förr eller senare behöver du en kostym – kanske för en begravning eller en trevligare anledning som studenten eller ett bröllop. Kanske krävs det kostym på ett formellt möte på jobbet. Vilken färg bör då din kostym ha? Om du endast ämnar äga en kostym rekommenderar vi en mörkblå eller den lite mer formella färgen mörkgrå. Kostymens vidd bör passa din kroppsform och den skall sitta perfekt över axlarna. När den är knäppt bör du få in din knutna näve innanför knapparna men inte mer. För långa ben eller ärmar gör att den garanterat ser för stor ut. Ärmen bör vara så lång att 2 cm av skjortärmen syns. Byxorna ska ha ett snyggt fall och inte skrynkla sig nedtill. Ju smalare byxvidd desto kortare byxben. Om du valt ett standardtyg så går det att senare komplettera med ytterligare ett par byxor.

Till både mörkblått och mörkgrått passar både bruna och svarta skor. De svarta är lite formellare. Matcha skorna med ett likadant bälte och gärna också ditt klockarmband.

Ofta hänger kostymen mest i garderoben och tas bara fram till ovan nämnda tillfällen. Tänk på att både kavajen och kostymbyxorna fungerar utmärkt var för sig. Se på kavajen som en tunn jacka. På sommaren kanske du har den till en pikétröja, på hösten med en polotröja. En mörkblå kavaj kan du till och med använda tillsammans med T-shirt och jeans.

Vi erbjuder kostymer samt västar, blazers och byxor från Oscar Jacobson. Vi kan erbjuda hela deras utbud även om inte allt finns i butiken eller visas i webshoppen. Kavajerna finns att få i tre längder och fyra bröstvidder. Om vi trots detta inte hittar rätt passform går det att beställa samtliga plagg måttsydda. Leveranstiden för måttsytt är 6 veckor så kom i tid. Vi samarbetar även en skräddare.

I princip bör man prova en kostym av den här klassen innan köp men... om du tidigare har ett välsittande plagg från Oscar Jacobson så kan vi hjälpa dig att hitta rätt med hjälp av storlek och modell. Tveka inte att ringa oss.

Mer information om vårt utbud från Oscar Jacobson.