BETALA MED KLARNA, PAYPAL ELLER I FÖRSKOTT

FRAKT MED POSTNORD ELLER DHL FRÅN 70 KR

SNABBA LEVERANSER
1-2 VARDAGAR

PERSONLIG RÅDGIVNING
0515-12122

Hem » HERR » Tröjor » Pikétröjor

Pikétröjor

För runt 100 år sedan spelades tennis vanligen i långärmad vit skjorta med ärmarna upprullade, slips och vita flanellbyxor. René Lacoste, den franska sjufaldige Grand Slam mästaren, ansåg att klädsel var obekväm och hindrade spelet. Han skapade en vit, kortärmad tröja i pikébomull med en stickad krage och knäppt knappslå med tre knappar. Tröjan var lite längre bak för att inte åka upp ur byxorna. Pikéstickad bomull var hållbar och förde bort svett bättre än traditionella material. Ett av sportens första funktionsmaterial var fött.

Även i andra sporter uppmärksammade man det praktiska plagget och det började snart användas även vid hästpolo och senare inom golfen. På engelska kallas plagget polo shirt vilket inte skall blandas ihop med polo neck (polokrage). Med lång ärm kallas plagget för rygbytröja och används givetvis i den sporten.

Tennis-tröjan är ett av de mest användbara plaggen du kan ha i din garderob. De är bekväma, ger ett lagom välklätt men avslappnat intryck och funkar både på fritiden och i lite mindre formella sammanhang. De går lika bra att kombinera med jeans som med chinos, till en blazer eller på stranden med ett par shorts.

Vi har pike-tröjor från Dockers och Holebrook i ett antal färger, med ränder eller kul tryck. Vi har storlekar från S till 3X och samtliga plagg är tillverkade i bomull som inte ändrar passform och endast krymper marginellt.

Produkter
12 36 72