OM OSS

Bernhards Koffert öppnade i Falköping i september 2013. Vi är en oberoende butik ägd och driven av Bernhard Sahlgren och Hans Spicar.

Vi har ett heltäckande urval för män från jeans och skinn till vardagskläder, kostym samt accessoarer och handgjorda skor. Vi har även ett urval damkläder från Holebrook, Ilse Jacobsen, Jofama och Mos Mosh. Vi erbjuder det som har saknats i Falköping och ger som webshop personlig service utöver det vanliga.

Vid köp av jeans och chinos, kostymer och klänningar i vår butik i Falköping ingår uppläggning och ändring i priset.

Sortiment

När vi väljer ut varor är det viktigaste att vi kan stå för kvaliteten, stilen och priset. Vi är också måna om hur varan produceras och väljer om möjligt varor med minsta möjliga påverkan av miljön.

Vi får kontinuerliga leveranser och kan från de flesta märken ta hem enstaka plagg även om vi inte har dem i vårt ordinarie sortiment. Några av våra märken kan leverera upp till storlek 3X. Så stora storlekar har vi inte alltid på lager men kan beställa med 1-2 veckors leveranstid. Expressleverans kan erbjudas mot en avgift om 200 kr.

Har du ett favoritmärke eller ett tips om en bra produkt? Kom in och berätta för oss eller ring oss!

Specialbeställning

Från Oscar Jacobson kan vi beställa måttsydda kavajer, västar och byxor i önskat tyg och stil. Även från ETON kan vi beställa måttsydda skjortor. Närmare skräddarsytt kommer du inte i Falköping. Denna typ av beställning kan endast göras i vår butik. Läs mer om detta under respektive varumärke.

Personal

Bernhard Sahlgren - butikschef, försäljning, inköp
Hans Spicar - försäljning, webshop, marknadsföring, ekonomi
Florence Lidén - försäljning
Isabelle Larsson - försäljning
Eric Ridderström - försäljning

Vi som jobbar på Bernhards Koffert

Historik

Redan 1990 funderade Bernhard på att öppna en väskbutik i Falköping. Det blev inte av och livsresan gick istället till Göteborg, resebranschen och många långresor ut i världen. Drygt 20 år senare började Bernhard fundera på vad han skulle syssla om han flyttade tillbaka till Falköping. Tanken på en butik återkom men väskor, bälten och handskar kändes som ett för smalt sortiment i en liten stad. Varför inte lägga till kläder, lite skor och smarta resetillhör? Butikens namn skulle vara på svenska, vara personligt och säga något om vad som säljs. I diskussionen om sortimentet kom frågan - vad har Bernhard i kofferten och därmed var namnet givet.

Koffert

Vad betyder egentligen koffert?